Om campingen

Böda Riviera – Kyrketorps Camping

Kyrketorps natur och familjecamping som Böda Riviera hette från början, är en av Ölands äldsta familjecampingar. Vi har en lugn och härlig naturcamping som riktar sig till både barnfamiljer och er som vill ha en avkopplande semester. Ett mycket populärt inslag på vår camping är vår älskade brandbil! Alla barnen på campingen är välkomna för en tur i området med brandbilen. Här kan du även skämma bort dig med fin restaurangmat, trubadurer, och en milsvida vit sandstrand. För den som vill göra mer än att slappa på sin semester finns det många aktiviteter för hela familjen.

Campingplatser

Här ser du en karta över alla platser och fasta boenden som går att boka på campingen. Karta över områdets faciliteter hittar du under fliken faciliteter.

Campingplatser Böda Riviera - Kyrketorp

Bäst på Böda

Här kan du läsa om våra gäster och vad dom tycker om Böda Riviera.
Läs mer om fam. Ekberg
Läs mer om grabbgänget

Nyheter och tips – 2016

Trubadur underhållning fortsätter även i år. Ni kommer kunna lyssna och dansa till Exxen ( Mads & Johnny ) och Dale Watts, Erik Åbrink och Tomas Walström.
Nu finns det fler trampbåtar på campingen.
Gratis fotbollsskola fortsätter så klart även i år!
Samma gäller den populära cirkusskolan som eldshowartisten SolarWizard driver för alla barn mellan sina häpnadsväckande eldshower!
Vi återkommer med exakta datum för alla aktiviteter lagom innan säsongen börjar!
Hjärtligt välkomna!

Är du nyfiken på att besöka vår granne Böda Sand (campingen känd från tv) kan du ta en promenad dit längs med stranden. Det tar ca 15-20 min i vanligt tempo.

Faciliteter

Facilitetskarta Böda Riviera - Kyrketorp

Service

Böda Rivieras camping har flera servicehus på området samt en diskhydda. OBS! På kartan är endast de två största servicehusen, diskhyddan och sopsorteringstationen markerade.

Mat och dryck

Campingen har en jourlivsbutik där du hittar det nödvändigaste som bland annat frukostmat, hygienartiklar, tidningar och godis. Butiken är öppen alla dagar under högsäsongen. På campingens restaurang gäller fullständiga rättigheter och även på BödaBodegas strandservering!

Övrig information

På campingområdet finns 3 st välutrustade lekplatser, fotbollsplan, fyrhjulingsbana, äldre minigolfbana, hästhage, campingstolpar 6 – 16, AMP uttag, tömningstation för husbilar, och flertalet vattenposter över hela campingområdet. Vid stranden finns en stranddusch, papperskorgar, vollybollnät, grillplatser med bänkar, lekplats, kajaker, trampbåtar och hundbad i norra änden.

Södra servicehuset

Från midsommar till början av augusti är det södra servicehuset öppet för våra campinggäster. Där hittar du toalett, dusch, hårfön, sminkrum, utslagsback,vattenpost, diskutrymme inomhus/utomhus med kallt och varmt vatten. Inomhus finns det ett kök med spis/ugn och med tillgång till både mikrovågsugn och vattenkokare. Här kan du även sitta ned och äta din mat i lugn och ro vid matplatsen. I servicehuset finns också tvättstuga med torktumlare, tvättho samt uttag för strykjärn eller liknande.

Stora servicehuset

Detta servicehus är öppet under hela campingsäsongen och här finns: toalett, dusch, hårfön, skötrum, handikappstoalett/dusch, separat bastu för dam och herr, vattenpost, utslagsback, diskutrymme både inomhus och utomhus. I köket finns spis, ugn, mikrovågsugn, vattenkokare och en kaffemaskin. Du kan nyttja våra matplaster inne och under tak ute. Här finns också tvättstuga med torktumlare och tvättho samt uttag för strykjärn eller liknande. Sopkomprimator för tömning av hushållssopor finns även på denna plats.Tömning av grillkol görs på avsedd plats.

Västra servicehusen

De mindre servicehusen i väst har öppet från midsommar till början av augusti. Här finns tillgång till toalett, dusch, utslagsback och vattenpost.

Diskhydda och sopsortering i norr

Diskutrymme med kallt och varmt vatten, utslagsback och vattenpost är öppet från midsommar till några dagar in i augusti månad. Bredvid diskhyddan kan du sortera glas, metall och pappersförpackningar i våra kärl.

Säkerhet

Brand

Brandsläckare finns vid servicehusen, men meddela först och främst personalen och ring 112 vid eventuell brand.

Sjukvård

Vid lindriga skador eller sjukdomar ring sjukvårdsupplysningen på 1177. I yttersta nödfall kontakta Löttorps hälsocentral.

Telefon: 0485-669 250
Telefontid: Måndag- Fredag 08.00 – 16.30
Öppettider: Måndag- Torsdag 08.00 – 12.00, 13.00 – 16.30
Besöksadress: Löttorpsvägen 63, Löttorp

Bokningsvillkor

När gäller bokningsavtalet?

När bokningen är bekräftad via postat avtal eller i mejlet vid anmält intresse för campingplatsen, tältet eller villavagnen är bokningen ett avtal. Då visas fakturan som kan skrivas ut på papper om så önskas. Avtalet anses även ingånget då första förskottsbetalningen är oss tillhanda. Först då ansvarar vi också för att boknings-objektet är reserverat under den bokade tiden. Läs igenom fakturan och se att den gäller för den tid och det objekt du önskar. Om inte, kontakta oss. Avtal om bokning kan även anses ingånget muntligen på plats eller per telefon.

Skillnaden på ”bokning” och ”bokningsförfrågan”

När du gör en ”bokning” är detta med intentionen att du vill och ska ha den önskade platsen eller hyrboendet. En bokningsförfrågan är inte mer än en intresseanmälan.

Åldersgräns

Den som bokar måste vara minst 23 år.

In- och utcheckning

Incheckning sker kl 16.00 och utcheckning sker kl 12.00 om inget annat har avtalats. Bokningsobjektet lämnas städat och återställt om inte städning är beställd i samband med bokning eller om det ingår i hyresavtalet. Slutstädning som ingår eller beställs avser normal slutstädning. Skador och extrem nedskräpning eller liknande debiteras enligt av oss uppskattat belopp.

Betalning

I fakturan står alla detaljer om bokningen samt när den ska betalas. Normalt ska 25% av fakturabeloppet betalas inom 10 dagar och resterande 75% senast 2 veckor före ankomst. Om du gör bokningen senare än tre veckor före ankomst ska hela beloppet betalas omedelbart.

Utebliven betalning

Om någon delbetalning inte finns på vårt konto på förfallodagen kan vi (Böda Riviera AB) anse bokningen som avbokad och avbokningsreglerna gäller. Utebliven betalning gäller per automatik inte som avbokning. Om du vill avboka, kontakta oss så fort som möjligt.

Avbokningsregler

Vid avbokning kontakta oss via e-post eller telefon. Om inte avbeställningsskydd är tecknat, sker ingen återbetalning och betalning av hyresbeloppet måste fullföljas.

Avbeställningsskydd

Med avbeställningsskydd kan avbokning ske fram till dagen före ankomst. Återbetalning sker med avdrag för återbetalningsskyddsavgiften.
Avbeställningsskyddet gäller för dödsfall, sjukdom eller olycksfall inom familjen.
Samma gäller om det inträffat omständigheter som inte kunde förutses vid bokningstillfället. Skälen måste intygas av läkare, försäkringsbolag eller myndighet.

Rättigheter och skyldigheter

Om vi inte kan tillhandahålla det du bokat eller ett likvärdigt alternativ har du rätt att säga upp avtalet. Då återfår du allt du betalat. Om något inträffar under hyrestiden eller om du har klagomål bör du kontakta oss så snart som möjligt. Om vi inte kommer överens, kan du vända dig till ARN. Under hyrestiden ska du vårda hyresobjektet och följa de regler som finns på campingen och i hyresobjektet.

Upplysning om villkor

Du/Ni anses som upplysta om ovanstående villkor och tagit del av Böda Riviera campings regler i och med er vistelse hos oss. Bokningsvillkoren måste godkännas för att kunna boka samt att de lämnas ut vid ankomst till receptionen. Denna skrivelse finns även uppsatt i alla hyrboenden i häftet om din vistelse hos oss samt på ett flertal platser inom området.

Vi och vår personal önskar er en underbar vistelse här hos oss.

Hjärtligt välkomna!

Regler

Rättigheter och skyldigheter

Om vi inte kan tillhandahålla det du bokat eller ett likvärdigt alternativ har du rätt att säga upp avtalet. Då återfår du allt du betalat. Om något inträffar under hyrestiden eller om du har klagomål bör du kontakta oss så snart som möjligt. Om vi inte kommer överens, kan du vända dig till ARN. Under hyrestiden ska du vårda hyresobjektet och följa de regler som finns på campingen och i hyresobjektet.

Placering av eget boende

Eget medhavt boende skall placeras minst 4 meter från nästa boende.
Dock gäller annat vid elplatserna längst nere vid stranden: placering av boende skall ske så nära eluttagsstolpen som möjligt, detta skapar en lång lucka till nästa boende och att bakomvarande kommer ut. Detta skapar ett kluster om 4 vagnar tätt och lång lucka till nästa uttag med fyra elplatser.

Filminspelning och fotografering

Filmer eller bilder som tas under er vistelse inom vårt område får ej användas i kommersiellt syfte utan vårt (Böda Riviera AB) tillstånd. I annat fall kan ersättning eller skadestånd begäras.

Hundar och husdjur

Hundar och husdjur är välkomna men ska hållas kopplade. Hundbad finns på vänstra delen av stranden.

Rökning

Är ej tillåten i servicehusen eller i hyrboendena.

Störande beteende

Om störande beteende gentemot våra gäster eller personal åberopar vi vår rätt som upprätthållare av ordning på området att avhysa den/dessa personer. Hyresavgifter återbetalas ej, skadestånd kan krävas.

Barnaktiviteter

Vi reserverar oss för tryckfel och ändringar gällande aktiviteter. I BödaRiviera campings utbud har vi har ett flertal gratis barnaktiviteter SAMT aktiviteter som kostar extra. Vid inställda aktiviteter utgår ej ekonomisk ersättning.

Force majeure

Avtalet kan hävas av avtalstecknaren eller av BödaRiviera om det inte kan fullföljas på grund av naturkatastrof, krigshandlingar, konflikter eller andra yttre händelser som varken du eller vi kan råda över. Vi återbetalar då den del av hyreskostnaden till avtalstecknaren inte kunnat utnyttja. BödaRiviera reserverar oss för lagändringar, prisändringar och tryckfel som ligger utanför vår kontroll.

Upplysning om villkor

Ni anses nu som upplysta om Böda Riviera campings ovanstående villkor och har tagit del av BödaRivieras campings regler i och med er vistelse hos oss. Bokningsvillkoren måste godkännas för at bokning kan ske samt att de lämnas ut vid ankomsten till receptionen. Denna skrivelse finns även uppsatt i alla hyrboenden i häftet om din vistelse hos oss samt på ett flertal platser inom området.

Vi och vår personal önskar er en underbar vistelse här hos oss.

Hjärtligt välkomna!

Resa hit

Buss

Ta gärna direktbussen Silverlinjen från Stockholms central. Smidigt att ta packningen på bussen samt att den stannar utanför vår entré!

För tidtabell se http://www.silverlinjen.se/.

Bil

När ni kommit över Ölandsbron följ väg 136 norrut nästan så långt ni kan komma.
Efter att ha passerat Löttorp börjar det brännas och strax till höger ligger havet och BödaRivieras Natur- & Familjecamping. Själva campingen ligger i början av en 3 mil lång, fantastisk vit strand som för tankarna till rivierans berömda stränder.

Båt

Du kan också ta båten från Oskarshamn till Byxelkrok.
Du hittar avgångstider och mer information här: http://www.olandsfarjan.se/.